Ronald imho

 2010.10.29. 09:46

Szerző: millinarios

2005.11.19. Madrid, Bernabeu stadion

A lelátó hófehér szekciója egy emberként felállva tapsol. Pedig a Real Madrid akkor nem nyert bajnoki címet, sőt, abban az évben esélye sem volt rá. Mintahogy arra sem volt esélye, hogy aznap este megállítsa a Barcelonát. Ugyanis akkor este a korszak talán legnagyobb zsenije, Ronaldinho csúcsformában játszott. "Sosem felejtem el, kevés játékosnak adatott meg ez az élmény" - reagált Dinho a tapsviharra. A szezon végén Berlu papa arról beszél, akár száz millió kreditet is megérne neki, hogy Dinho Milánóban pöccintgesse a bőrt.

2008. nyár, Brazília

A sajtóban fényképek jelennek meg Ronaldinhóról, a Milan friss szerzeményéről. A képeken a kiváló brazil klíma mellett Dinho jelentős pocakja szúr szemet. Mindenki arról találgat, hogy a 2006 óta leszállóágban lévő egykori Aranyladbás vajon tényleg visszatérését fontolgatja-e a legszűkebb futballelitbe, vagy mindössze arról van szó, hogy egy újabb formán kívüli zseni nézi fitneszklubnak szeretett csapatunkat.

Kinyitok egy sört. A lehalkított tévén kezdetét veszi a meccs. Tutira lenyomjuk a Cataniát. Nem is lehet másképp.

2010. nyár, Olaszország

Furcsa hírekről zizegnek. Például, hogy a Los Angeles Galaxy szivesen venné, ha Ronaldinho a fitneszkúra után végre nekikezdene a levezetésnek és hozzájuk igazolna. Hasonló terveket fontolgat a Sao Paulo is. Spanyolhonban szintén Ronaldinhóról firkálnak az újságok, a Barcelona ugyanis direktori poszton szeretné viszontlátni őt, miközben a színfalak mögött súlyos ütésváltások mennek De Assis és Galliani között, a játékos fizetésének kérdéskörét érintő témákban. Dinho jelenleg évi 8 milliót varr bele a kispárnájába, de a klub anyagi helyzete következtében Gallianiéknak jobb lenne, ha ez mondjuk négy lenne. Egy kis bizonytalanság után azonban Berlusconi sliccét felhúzva előlép a függönyök mögül, és kijelenti, Ronaldinho még a karrierje végeztével is a Milannál marad, ráadásul állítása szerint erre a brazil is rábólintott.

Az egyik szicíliai hatalmas gólt durrant. A játék egy nulla. Allegri mester, kapsz még időt, ki tudja mennyit, de kapsz. Viszont ha az Ambrosini/Gattuso/Pirlo/Seedorf nehézsúlyú vonós-quartetből legalább kettőt tartósan a pálya közepén fogsz tárolni, én leszek Navarone összes ágyúja. Kinyitok egy újabb sört.

A valóságból visszatérve, egy kicsit maradjunk ennél a fizetés témánál... Ugye a kérdés, van sapka, vagy nincs sapka? Mintha valaki azt nyilatkozta volna, hogy van, ez 4 millió eurós fizetési maximumot jelent sztárjainknak. Másrészt azonban, Berlusconinak nem átallott átmenetileg levenni a sapkát, és súlyos eurómilliókat áldozni pluszban Ibrahimovics és Robinho fizetésére. Akkor Dinhótól miért kell megvonni a zabutánpótlást? Itt valami csalafintaság van, vagy ez csak a látszat?

De hagyjuk is a mocskos anyagiakat, nézzük, mik a lehetőségek...

Egy Ronaldinho kaliberű játékosnak 30 évesen akkor sem lehet reális alternatíva az MLS, ha a Copacabanán minden nyáron úszógumit növeszt, hogy aztán később legyen mit leadni az alapozásnál. Ugyanis hiába lett Dinho gólpasszkirály az olaszoknál, durunga így is tett róla, hogy a postán elkeveredjen a jabulanis behívó - nos akkor el lehet gondolkodni rajta, mennyi esélye lenne a tengerentúlról visszakerülni a válogatottba. A 'nem hivatalos futballnagykövet' (így nevezik azokat az embereket, akik egykoron híres játékosok voltak, de utána már nem voltak jók semmire) Beckham biztos sokat mesélt erről a brazilnak.

A fiúk szépen feljebb tolódnak a pályán, és kezdődik a körbepasszolgatás a'la Carletto. A Catania labdát szerez, és megindul kifelé. Bár néha nehézséget okoz nekik a kezdőkörben található vörös-fekete oszlopok kerülgetése, azért egész simán átszaladnak a pályán. Edzésnek nem rossz.

Szóval mivel a brazil zseni esetében a használhatóság erőteljesen a motiváció kérdése, kiindulópontnak maradjunk meg a 2014-es vébénél, mint kitűzött célnál. Ugye a Galaxy ilyen szempontból felejtős, a Sao Paulo jobb alternatíva, de egyes pletykák szerint Menezes kapitány mindig az atlasz közepét nézi, ezért Európa jobban szem előtt van... Szóba kerülhet még a ManCini, de rájuk majdnem ugyanaz érvényes mint a Galaxyra, mindössze az arab pénzeszsákok valamivel közelebb merészkedtek Európához. Ha tehát szigorúan a foci vébé felől szemléljük az eseményeket, akkor Dinho hosszabbítani fog, egyszerűen azért, mert Milanhoz hasonló kaliberű csapat tárgyalni sem ülne le vele.

Csakhogy...

Micsoda? Inzaghi egyenlít... Persze, ki másra számíthatna az ember. És ki adta a gólpasszt? Még meglehet a három pont. De persze nem lesz meg.

Csakhogy ez messze nem jelenti azt, hogy sokak kedvenc brazilja jövőre is Milanellóban keresi majd az árnyékot edzés közben, ugyanis az a fránya szerződés még mindig lejáratos a jövő nyáron, és bár új kontraktust készítettek már a Via Turatin, többet is, többféle fejléccel és betűtípussal, az az egy dolog még hiányzik ezekről, ami igazán értékké tehetné:

Dinho szignója.

Címkék: ronaldinho milan berlusconi ac

A bejegyzés trackback címe:

https://rossoneri.blog.hu/api/trackback/id/tr482407163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beavix · http://elclasico.blog.hu 2010.12.08. 11:01:31

Kedves Milan-druekkerek!

Közös Milan-Roma meccsnézésre csábítunk Titeket 2010 utolsó Milan-meccsére a Fehér Gyűrű sörözőbe. Ha tetszik az ötlet, jelöljétek vissza a hivatalos facebook-linken, hogy tudjuk, mennyi helyet foglaljunk!

http://www.facebook.com/event.php?eid=180758128603801&num_event_invites=0#!/event.php?eid=180758128603801

Üdv, Beavix
süti beállítások módosítása